Foto: Muhammed Selim Korkutata / Nyhedsbureauet Anadolu

Passagererne på Touristic Eastern Express tilbydes en uforglemmelig 25-timers rejse med malerisk udsigt på hele turen. Ruten blev taget i brug i 2019 af de tyrkiske statsbaner, TCDD, for at imødekomme en stigende efterspørgsel samt bidrage til den indenlandske turisme.

Eksprestoget kører 1.310 kilometer østpå mellem Ankara og Kars og passerer gennem provinserne Kirikkale, Sivas, Erzincan og Erzurum.

Når toget ankommer til Kars, der er sidste stop på ruten, vil passagererne have mulighed for at opleve historiske steder som borgen i Kars, den gamle by Ani, der blev tilføjet til UNESCOs verdensarvsliste i 2016, og museet Caucasian Front War History Museum.

Foto: Cüneyt Çelik / Nyhedsbureauet Anadolu

Turister vil også kunne spadsere eller køre i kane over den frosne Cildir-sø, der ligger mellem provinserne Ardahan og Kars. Cildir er den næststørste sø i det østlige Anatolien, og den fryser til is hvert år, når temperaturerne falder til under frysepunktet. Når tykkelsen når et vist niveau, er den også et mål for lystfiskere, der får en chance for at forsøge sig med isfiskeri.

Endelig er der mulighed for skiløb på Cebiltepe skicenter i Kars’ Sarıkamis-distrikt eller på Yalnizcam skicenter i Ardahan.

Hayrettin Cetin, der er direktør i Kars-provinsens Kultur- og Turismeorganisation fortalte Anadolu Agency, at interessen for togrejsen har oversteget forventningerne. “Passagererne har ligefrem svært ved at få billetter i øjeblikket,” sagde han, og tilføjede “Der har været en betydelig stigning i antallet af turister til vores by, og det fortsætter med at stige.”