Foto: Arife Karakum / Nyhedsbureauet Anadolu

“Disse otte virksomheder støtter aktivt den biometriske overvågning og sporing af etniske og religiøse mindretal i Kina, især det muslimske Uygur-mindretal i Xinjiang,” hedder det i en erklæring fra det amerikanske finansministerium.

Sortlistningen betyder at det vil være forbudt for amerikanske personer at købe eller sælge børsnoterede værdipapirer i forbindelse med virksomhederne.

De otte virksomheder er Cloudwalk Technology Co., Ltd.; Dawning Information Industry Co., Ltd.; Leon Technology Company Limited; Megvii Technology Limited; Netposa Technologies Limited; SZ DJI Technology Co., Ltd.; Xiamen Meiya Pico Information Co., Ltd. og Yitu Limited.

“Det, vi har gjort i dag, er at vise hvordan private virksomheder i de kinesiske sektorer, der udvikler forsvars- og overvågningsteknologi, aktivt samarbejder med regeringen i Beijing i bestræbelserne på at undertrykke etniske og religiøse minoritetsgrupper,” sagde Brian E. Nelson, chef for afdelingen for terrorisme og finansiel efterretning i det amerikanske finansministerium.