Tyrkiets første indenlandsk producerede bil fik sin offentlige debut onsdag den 5. januar på CES 2022, verdens største messe for forbrugerelektronik, der afholdes i den amerikanske by Las Vegas.

“Vi definerer os selv som en teknologivirksomhed. Derfor er vi på CES, hvor de nyeste teknologiske innovationer mødes,” sagde Gurcan Karakas, administrerende direktør for Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG), under en pressekonference i Las Vegas.

Karakas forklarede, at TOGG’s teknologier, der er samlet under ‘Smart Life’-platformen, omfatter meget mere end en fuldt ”connected car”. ”Vi designer TOGG med en totalt brugercentreret tilgang. Hvis et produkt ikke skaber brugerværdi, overlever det ikke. Vi definerede vores C-SUV som brugercentreret, smart, empatisk, ’connected’, autonom, delt og elektrisk,” sagde han.

Intelligente energiløsninger

Karakas fortalte, at TOGG’s portefølje omfatter smarte energiløsninger og tilføjede at konsortiet vil fremstille deres batterier internt. “Vi sigter mod at levere batterier til alle typer af elektriske køretøjer og at etablere en tilstedeværelse i andre sektorer som udbyder af batteri- og energilagringssystemer.”

TOGG forventer at producere en million køretøjer indenfor fem forskellige segmenter i 2030.

“Ved udgangen af 2022 lancerer vi vores første masseproduktion køretøj,” sagde han.

TOGG’s C-SUV-model blev i 2021 det første tyrkiske brand til at modtage en iF Design Award, der er en af de mest prestigefyldte designpriser i verden.